Recente zendingen van Roast

Deze koffie heb jij de laatste keer geproefd!

Maandelijks worden drie bijzondere specialty coffee soorten verzonden door Roast. Op deze pagina zie je het overzicht van de afgelopen maanden. De koffiebranderijen worden met zorg geselecteerd door Roast. Zo ervaar jij altijd de lekkere smaak van de beste koffiebonen wanneer je thuis een kop koffie zet.

Oktober 2025

  • Koffie
  • Rwanda Nyamasheke
  • Koffiebranderij
  • Rum Baba, Amsterdam
  • Producent
  • Gasharu Coffee
  • Omschrijving
  • Wij zijn dol op koffie uit Rwanda vanwege hun unieke en herkenbare karakter. De beste koffies uit dit land verrassen met een levendig palet aan fruitige en frisse tonen, die doen denken aan hibiscus, rode druiven en bessen. Deze bijzondere oogst is verwerkt met een experimentele methode waarbij de bonen 60 uur anaëroob zijn gefermenteerd. Dit zorgt voor extra diepgang, complexiteit en karakter in de smaak.
Meer informatie
  • Koffie
  • Tibebu Roba
  • Koffiebranderij
  • MOK, Leuven
  • Producent
  • Tibebu Roba
  • Omschrijving
  • In de regio Gedeb in Yirgacheffe ligt de uitgestrekte koffieboerderij van Tibebu Roba, die 8.298 hectare beslaat op een hoogte van 1.985 tot 2.000 meter boven zeeniveau. De hoge ligging en de rode leemgrond zorgen voor een uitstekend klimaat voor koffieteelt. Tibebu Roba verbouwt lokale variëteiten en behandelt zijn planten en bodem met respect en begrip voor de natuur. Hij gebruikt zelfgemaakte compost, hoewel hij niet biologisch gecertificeerd is, uitsluitend verantwoorde landbouwmethoden toe.
Meer informatie
  • Koffie
  • Mooleh Manay
  • Koffiebranderij
  • Keen coffee, Utrecht
  • Producent
  • Mooleh Manay estate
  • Omschrijving
  • Mooleh Manay Estate, geleid door Komal en Akshay, loopt voorop in innovatie met koffiesoorten. Van het introduceren van inheemse variëteiten tot het enten van minder bekende soorten: hun gedurfde experimenten dragen bij aan een klimaatbestendigere toekomst voor koffie. Met hun toewijding aan kwaliteit en verkenning verleggen ze voortdurend grenzen om het beste uit elke boon te halen. Het resultaat is een levendig samenspel van peer en mango, opgefrist met florale tonen en afgerond met romige melkchocolade. Dankzij de zoete textuur is deze koffie zowel verfrissend als verleidelijk.
Meer informatie

September 2025

  • Koffie
  • Myanmar Hopong
  • Koffiebranderij
  • TAS
  • Producent
  • Phar Moon
  • Omschrijving
  • Van opiumvelden naar specialty coffee! In de heuvels van Hopong, Myanmar, hebben boeren een inspirerende transformatie doorgemaakt. Waar vroeger opium werd geproduceerd, verbouwen ze nu met trots specialty koffie. Dankzij de samenwerking met Sarah Morrocchi en een NGO werd binnen een jaar de eerste hoogwaardige koffie geproduceerd, met respect voor mens en natuur. Dit heeft niet alleen gezorgd voor economische onafhankelijkheid, maar ook voor een hernieuwd gevoel van trots en levensgeluk.
Meer informatie
  • Koffie
  • Rwanda Lake Kivu
  • Koffiebranderij
  • Giraffe Coffee Roasters, Rotterdam
  • Producent
  • Liza Kivu
  • Omschrijving
  • Deze koffie komt uit de Lake Kivu-regio in Rwanda en is geproduceerd door Jean Paul, een vierde generatie koffieboer die zijn koffies verwerkt op het Liza Washing Station. De koffie is door de handen gegaan van 50 vrouwen, die de koffie gewassen verwerkt hebben: handmatig gesorteerd, gefermenteerd in watertanks en vervolgens gedroogd op verhoogde bedden.
Meer informatie
  • Koffie
  • Costa Rica - Don Alexis
  • Koffiebranderij
  • Roast Factory, Den Haag
  • Producent
  • Don Alexis
  • Omschrijving
  • Alexis Ramirez was een boer die zijn hele leven wijdde aan de landbouw. In 1990 begon hij koffie te verbouwen op het land dat Anabel had geërfd. Deze regio staat bekend om zijn hoge ligging en kwaliteitskoffie. Proef de volgende smaken:  Cacao / Hazelnoot Romige body Washed process 
Meer informatie

Augustus 2025

  • Koffie
  • Ethiopië Suke Q
  • Koffiebranderij
  • Moto Coffee
  • Producent
  • Suke Quto
  • Omschrijving
  • Een Ethiopische Natural grade 1 van de Suke Quto farm van Tesfaye Bekele. Deze boer groeide op tussen de koffie, ging studeren en werkte als natuurbeschermer voor de overheid in de regio waar hij vandaan kwam. Na grote bosbranden zag hij in de koffie een manier om de regio er weer bovenop te helpen. Hij deelde koffieplantjes uit, echter kreeg hij de mensen niet mee.
Meer informatie
  • Koffie
  • Peru El Palto Organic Espresso
  • Koffiebranderij
  • Blue City Roasters, Winschoten
  • Producent
  • Coop Juan Marco El Palto (JUMARP)
  • Omschrijving
  • De Asociación de Productores Cafetaleros Juan Marco "El Palto" – kortweg JUMARP – werd in 2003 opgericht door José Carranza Barboza en 35 andere kleinschalige boeren. De vereniging ontstond vanuit de wens om een nieuw, producentgericht model te ontwikkelen voor het verbouwen en exporteren van koffie. Alle 188 leden produceren gecertificeerde biologische en Fairtrade-koffie. De coöperatie investeert de premies die zij ontvangt uit deze certificeringen in een aantal belangrijke gemeenschapsprojecten, zoals het vernieuwen van gewassen, een fonds voor onderwijsprogramma's en de bouw van scholen.
Meer informatie
  • Koffie
  • Kenya AB Kiungu #105
  • Koffiebranderij
  • Blue City Roasters, Winschoten
  • Producent
  • Thambana Farmers Co-operative Society
  • Omschrijving
  • Wat betreft Kathima van dezelfde coöperatie: deze Kiungu AB is een van die koffies die werd ontdekt via blind cuppen op de oorsprong. De Kathima-fabriek valt onder de Thambana Coöperatieve Vereniging, gevestigd in Embu, een aangrenzende regio van Kirinyaga aan de hellingen van Mount Kenya. Kiungu ligt in de Nginda-locatie, Manyatta-divisie van Embu County, op 16 km van Embu-stad, aan de weelderige groene hellingen van Mt. Kenya, bijna op de evenaar.
Meer informatie
  • Koffie
  • El Salvador – Himalaya
  • Koffiebranderij
  • Single Estate Coffee, Maasdijk
  • Producent
  • Finca Himalaya
  • Omschrijving
  • Finca Himalaya, al sinds 1880 in familiebezit, heeft de afgelopen 15 jaar nieuwe hoogten bereikt onder de innovatieve leiding van Mauricio Salaverria. Zijn unieke natuurlijke verwerkingsmethoden brengen levendige tropische smaken naar voren in deze Bourbon variëteit, waarbij het langzame droogproces van 30 dagen zorgt voor een kopje vol fruitige tonen. Mauricio’s passie voor koffie en toewijding aan kwaliteit zijn in elk detail van zijn werk terug te zien.
Meer informatie